International Public Screens Database

Categorie:

Software Development

Datum:

2011-2012

Teamverband:

Ja (4 Personen)

Beschrijving:

Als project voor de minor Datavisualisatie tijdens mijn HBO Informatica opleiding hebben wij met een groep van 4 personen in opdracht van CreateIT de prototype van de Public Screens Database ontwikkeld.

Het idee was om de vele publieke schermen in kaart te brengen en deze te beheren. Voor de prototype hebben we alleen data uit Nederland gebruikt. Na het brainstormen zijn we een onderzoek gestart naar soortgelijke software en eventuele hulpmiddelen(bijvoorbeeld Google Maps). Na het vergelijken van verschillende software hebben we voor Google Maps gekozen omdat deze voor eindgebruikers een bekend stuk software is en betrouwbaar is.

Voor de frontend hebben we gebruik gemaakt van Google Maps, JQuery en aantal extra JQuery Libraries als JQuery UI, Fancybox etc. Voor de backend hebben we Google Spreadsheats gebruikt. De data wordt vanuit de spreadsheet opgehaald en kan daar makkelijk beheerd worden.

Inmiddels is de prototype verder ontwikkeld naar versie 1.1 met een aantal usability verbeteringen met onder andere geclusterde locaties.

Demo/URL:

http://ipsdb.emrullahcicek.nl

Meer Links:

N.V.T